Idretten vinner av årets homofrydpris

By 10. desember 2018Nyheter

Mottakerne av prisen er Troms Idrettskrets, Troms Fotballkrets og Tromsø idrettsråd.

Ifølge en pressemelding, signert Tromsø Arctic Pride, er denne prisen deres største æresbevisning. Videre skriver de: «I år går prisen til de tre idrettsorganisasjonene for sitt banebrytende og holdningsskapende arbeid for å bekjempe homofobi og aktivt jobbe for større aksept for ulikheter. I dette ligger at idretten selv har gått aktivt inn for å legge forholdene til rette også for skeive utøvere.»

Juryen begrunner utdelingen med at organisasjonene har tatt grep i egne rekker når det gjelder uheldige holdninger overfor skeive personer, blant annet ved å hente inn informasjon og tilknytte seg representanter fra den skeive befolkningen. Under Arctic Pride arrangerte de eksempelvis forestillingen «Ingen er homo i 2. divisjon» på Alfheim.

– Det er en stor glede å dele ut denne æresbevisningen til et viktig og positivt initiativ fra idretten selv. Dette er starten på et viktig arbeid og jeg berømmer disse tre idrettsorganisasjonene for å ta aktivt tak i noe som har vært et problem. Forhåpentligvis vil det arbeidet som nå er startet gjøre det lettere for skeive utøvere å vise hvem de er og at de kan bli gode rollemodeller, sier festivalsjef for Tromsø Arctic Pride, Stein Sebastian Fredriksen i pressemeldingen.

Alf Konrad Wilhelmsen

Author Alf Konrad Wilhelmsen

More posts by Alf Konrad Wilhelmsen